Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Sardinië in de winter, gewoonweg uniek!

Winter op Sardinië - dit is pure ontspanning en volop genieten van rust!
Tijdens de wintermaanden overwintert het toeristische Sardinië letterlijk. De meeste hotels zijn gesloten, slechts een klein deel van de vakantiehuizen , bed & breakfast-accommodaties en mini-hotels houden de deuren geopend voor de enkele gasten die het eiland bezoeken in november, december, januari, februari en maart. Het seizoen begint op dit tweede grootste mediterrane eiland namelijk pas vanaf Pasen. Erg jammer want als je je bedenkt dat je juist in de winter volop kunt genieten van de milde temperaturen, verlaten stranden, prachtige landschappen en de gastvrije Sardijnen.
Wat op Sardinië niet bestaat zijn grote vakantieparken, winterbestendige hotelcomplexen of appartementencomplexen zoals je die op diverse andere vakantie-eilanden tegenkomt. Degenen die in de winter naar Sardinië komen, zijn op zoek naar totale rust, willen het land en de mensen leren kennen en eindeloze wandelingen kunnen maken op het strand en in een ongerepte natuur.Winter op Sardinië
Op het mediterrane eiland is het heerlijk rustig tijdens het koudere seizoen, perfect voor een Slow Travel Sardinië belevenis! Geniet van de prachtige natuur, verken het authentieke Sardinië tijdens een eilandtour, tijdens een korte stedentrip naar Cagliari, Alghero of Olbia of kies voor een culinaire tocht. We wijzen je natuurlijk graag de weg naar de winter-hotspots, de meest verlaten hoekjes op het eiland die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken en geven je graag wandeltips op plekjes waar je werkelijk niemand zult ontmoeten. Onze tip: combineer je vakantie in het naseizoen met een bezoek aan "Autunno in Barbagia" in de bergdorpen van Nuoro. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij pittoreske dorpjes en authentieke stadjes hun deuren openen en bezoekers de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen achter de schermen. Zonder meer de moeite waard als je kennis wil maken met het echte Sardinië.

Ontsnap aan de winter - een ideale periode van het jaar voor een actieve vakantie
Sardinië staat bekend als strandvakantiebestemming vanwege de mooie stranden en de aangename temperaturen tot laat in de herfst. Als je echter ook actief bezig wil zijn dan is de nazomer en de winter een ideaal moment voor jouw vakantie. Daag de toppen van het Gennargentu-gebergte uit tijdens een klim- of wandeltocht of met de mountainbike, uiteraard onder het genot van aangename temperaturen! De winter is heerlijk voor wandelaars of actieve vakantiegangers die de talloze mooiste plekjes van het eiland willen ontdekken, zonder drukte om zich heen. Wel willen eerlijk zijn, over het algemeen kun je ook in de winter genieten van vele zonuren maar een winterstorm die soms drie of vier dagen aan kan houden is altijd mogelijk. Om deze reden hebben we ook enkele bijzonder leuke en gezellige accommodaties in ons reisaanbod waar het ook op een regenachtige dag knus vertoeven is. Wat bijna niemand weet is dat het ook kan sneeuwen op Sardinië! In de berggebieden rond Desulo en Fonni vallen dikke witte vlokken vaak in overvloed - meestal tussen december en februari - wanneer de temperaturen zeker in het binnenland kunnen dalen tot 2 à 3 graden. Niet ver van Fonni vind je zelfs een klein ski-oord met een skilift en enkele beginnerspistes.

Overigens is januari een ideale periode voor wielrenners en wintersurfers en kiters hebben de stranden in het zuiden en westen van het eiland helemaal voor zichzelf.

Wij helpen je graag met het plannen van een wintervakantie!

Hier vind je een overzicht van een aantal accommodaties die het hele jaar door geopend zijn. Van verwarmde vakantiehuizen tot kleine winterbestendige agriturismo's en hotelletjes
waar je ook heerlijk kunt overwinteren!