Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Trenino Verde

Mooie routes door 't groen van Sardinië met Il Trenino Verde

Een van de beste manieren om de verschillende aspecten van het prachtige eiland Sardinië te verkennen is per “Trenino Verde” of ook wel bekend als het "groene treintje". Er zijn diverse routes waarbij het treintje een landschap rijk aan vegetatie passeert. Bruggen, stations, huizen perfect geplaatst in een omgeving soms alleen bereikbaar per spoor. De trein beweegt langzaam over het spoor zodat je als reiziger niets kunt missen van de prachtige vergezichten en indrukwekkende omgeving.

Een kronkelende spoorlijn dwars door onaangetaste natuurgebieden

De 600 km lange spoorlijn door Sardinië is tegen het eind van de negentiende eeuw aangelegd en verbindt het ruige binnenland met de prachtige kusten. Bijzonder is de afstand tussen de rails, een breedte van slechts 945 mm in plaats van 1435 mm dat voor ieder ander spoor gehanteerd wordt. De “Trenino Verde” is een van de grootste "kleine spoorwegen" ter wereld.

Vier trajecten door prachtige streken van Sardinië

Zigzaggende trajecten door het suggestieve landschap en lange reistijden wekken al vele jaren de aandacht van avontuurlijke reizigers. In 1921 schreef de Britse schrijver D. H. Lawrence zijn eigen ervaring in het boek "Sea and Sardinia". Samen met zijn vrouw Frieda Von Richtofen reisde hij met Il Trenino Verde van Cagliari naar Isili en vervolgens door naar Sorgono.
Het groene treintje legt nu vier verschillende toeristische routes af. Je hebt ook de mogelijkheid om op een tussenstation op de trein te stappen om een deel van de rit te beleven. De groene treintjes rijden 's zomers, vanaf half juni tot begin september, onderstaande routes:

• Groene treintje vanuit Mandas naar Arbatax (Afstand: 159 km. - Duur: 5 uur)
De meest lange en kronkelende route afgelegd door het groene treintje. Je vertrekt vanuit het pittoreske Mandas in het binnenland. De adembenemende tocht voert je door het ruige Gennargentu gebergte, langs meren en oudje dorpjes naar het kustplaatsje Arbatax in het oosten.

Groene treintje vanuit Isili naar Sorgono (Afstand: 83 km. - Duur: 3 uur)
Deze circa 3 uur durende rit passeert het westelijke deel van de Barbagia. Via de plaatsjes Laconi en Belvì kom je aan in Sorgono. Een route door een mooi ruig gebied met onderweg tal van bruggen en tunneltjes, langs de kastanjebomen van Tonara en Aritzo, Nuraghe Is Paras en kleine baanwachtershuisjes.

Groene treintje vanuit Sassari naar Palau (Afstand: 151 km. - Duur: 3,5 uur)
Een treinrit door het schitterende Noord-Sardinie. Je hebt de mogelijkheid om al in Alghero op te stappen voor een "coast to coast" route. De officiële toeristische route gaat van start in Nulvi. Langs granieten bergen, kurkbossen, het Liscia meer en het oudje stadje tempio Pausania rijdt het treintje je naar de levendige badplaats Palau, tegenover de Maddalena eilanden.

Groene treintje vanuit Macomer naar Bosa (Afstand: 46 km. - Duur: 2 uur)
Een panoramisch traject dat start op een hoogte van 500 meter in het hooggebergte van Campeda. Langzaam daal je af richting Tresnuraghes, langs de "Valle del Malvasia" naar de helderblauwe zee van het kleurrijke stadje Bosa. Het uitzicht over de kust is geweldig!

Wil jij tijdens je vakantie op Sardinië deelnemen aan een rit met het groene treintje?

Lijkt het je leuk om dwars door de natuur te hobbelen aan boord van Il Trenino Verde? Kaartjes zijn op de stations verkrijgbaar of bestel alvast een kaartje via de officiële website Treninoverde.com. Op deze site vind je ook informatie over de data en vertrektijden.
Sanne 2

Hulp gewenst bij het samenstellen van een unieke vakantie op Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen, ik geef je graag persoonlijk advies.

Sanne
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!