Beleef uniek Sardinië

Sardinia4all op reis naar Sardinië - Deel 1

Wij, de reisexperts van Sardinia4all, gaan jaarlijks met ons team naar Sardinië. Het doel? Ons gezicht laten zien bij accommodaties waar we mee samenwerken, de opmerkingen van onze klanten doornemen met de accommodatie en bespreken of onze bevindingen nog steeds kloppen. Natuurlijk gaan we ook rondkijken bij nieuwe accommodaties waarmee we een nieuwe samenwerking aan gaan én willen we zelf inspiratie opdoen, zodat we ook het unieke reiskomende jaar weer kunnen doen wat wij onze klanten beloven: een op maat samenstellen. In de komende blogs laten we je lezen wat wij tijdens zo’n werkweek doen en meemaken.

Op weg!

Voor ons is oktober de perfecte periode voor ons jaarlijkse werkbezoek. De drukte van het hoogseizoen is voorbij en de accommodaties hebben tijdens het afronden van het seizoen de tijd om ons rond te leiden. Van tevoren stellen we het programma op. Waar willen we sowieso graag heen, wie willen we zeker zien en wat hebben we het vorige werkbezoek niet gedaan…? Na het boeken van de vliegtickets naar Sardinië, all-inclusive huurauto’s en natuurlijk het
zorgvuldig uitstippelen van onze route laadden we daarom begin oktober de rolkoffertjes uit de auto en stapte de Nederlandse delegatie met de boarding pass in de hand en een grote glimlach op het gezicht Schiphol binnen. Na een toast op de komende week (“Cin cin! Salute!”) was het tijd om te boarden. Sardinia, here we come!

Goed begin!

Slapen in een mooie accommodatie is extra leuk als je onverwachts een upgrade krijgt naar een super-de-luxe suite!

Spontane elementen maken de reis uniek!

Het leuke aan zo’n werkweek is dat je bij aanvang meteen al merkt dat je zo’n bezoek maar tot op zekere hoogte kan plannen. En juist die spontane elementen maken de reis uniek! De tocht begon dit keer in het zuiden van het eiland. Voor de eerste nacht stond een Classic kamer in een schattige B&B in het centrum van Cagliari op de planning, maar host Enrico was zo attent om ons in plaats daarvan ter verrassen met een schitterende suite, compleet met vrijstaand bad en saunacabine. Een prinsheerlijk begin van de week!

Goed persoonlijk contact met de eigenaren

Ieder jaar gaan we in twee teams op pad naar verschillende adresjes. In en rondom Cagliari startten we met het bezoeken van een gloednieuwe B&B of een chic hotel met een enorme tuin in het hart van de hoofdstad, gevolgd door een 4-sterrenresorts op loopafstand van zee. Gedurende zo’n bezoek krijgen we meestal een rondleiding langs de kamers en de aanwezige faciliteiten en praten we bij over het afgelopen seizoen. Wat vonden eerdere reizigers positief, wat kan er wellicht beter, zijn er nieuwe toevoegingen die het vermelden waard zijn… Het leuke van goed persoonlijk contact gedurende het hele jaar is dat je ter plaatse warm onthaald wordt en dat je bijna elk bezoek vervolgens afsluit met een kopje koffie of espresso. Na zo’n dag vol afspraken komen de twee teams bij het vallen van de avond dan bij elkaar om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een glas lokale wijn en een overheerlijke visschotel.

Vroege drijfsaucijsjes

Gymnastiek en een ontbijtje voordat we weer vertrekken naar de eerst volgende afspraak. Naast accommodaties en strandjes stoppen we uiteraard ook bij de bezienswaardigheden onderweg.

Piano piano!

De volgende ochtend gaat de wekker altijd weer vroeg. Na ochtendgymnastiek in het zwembad van het hotel en een ontbijtje stappen beide teams in de huurauto, op weg naar nieuwe ronde accommodaties en bezienswaardigheden op de geplande route. Natuurlijk gaat het onderweg ook wel eens mis en blijkt een accommodatie lastiger te vinden dan gedacht (“o, even een aantekening maken, dan kunnen we klanten hierop voorbereiden!”) of zit je zo gezellig te kletsen dat je de tijd volledig uit het oog verliest en te laat bent voor je volgende afspraak. Het fijne aan Sardijnen? Die hebben alle tijd! “Piano piano,” is het motto van de meesten, rustig aan, geen stress!

Hulp gewenst bij het vinden van een fijne accommodatie voor jouw vakantie op Sardinië?
Vertel ons over je vakantiewensen; wij kennen Sardinië als geen ander!

Het team van Sardinia4all

OK