Beleef uniek Sardinië

Sardinië en hond - de beste strandtips voor vakantiegangers met vier poten

Tijdens een vakantie aan zee op Sardinië mag de beste vriend van de mens natuurlijk niet ontbreken. Op Sardinië zijn viervoetige reisgenoten van april tot eind oktober op officiële hondenstranden toegestaan ​​op het strand en worden in het laagseizoen vaak getolereerd op andere stranden. Het is het beste om je wel terug te trekken naar de minder bezochte strandgedeelten, wat minder stress voor hond en baasje betekent. Een riem en poepzak bij de hand is overal een must! Overigens: het hele jaar door vanaf 20.00 uur, in september vanaf 19.00 uur en vanaf oktober van 18.00 uur tot 8.00 uur zijn er geen beperkingen voor viervoeters aan de kust van Sardinië. Midden in de zomer is het sowieso veel te warm voor veel honden aan zee. De beste reistijd voor vakanties op Sardinië met een hond is het laagseizoen: april en mei, evenals september en oktober tot november zijn er aangename temperaturen. Je kunt dan heerlijk wandelen en spetteren in zee - zo genieten honden en hun baasjes echt van het eiland. De wintermaanden zijn ook ideaal voor strandwandelingen en trekking!

Hier hebben we de beste hondenstranden van het eiland samengesteld

Of het nu gaat om een ​​gratis hondenstrand, badstrand (Lido) voor hond en baasje of stenen kust: de riem moet altijd bij de hand zijn, want niet alle zwemmers zijn blij met viervoeters op de handdoek. Daarnaast moet je altijd voor voldoende schaduw en vers water zorgen voor je trouwe viervoeter! Hondenpoep moet altijd worden opgeruimd.

Baia delle Mimose - Badesi

Baia delle Mimose is een natuurlijk duinparadijs tussen a href="https://www.sardinia4all.com/sardinie/olbia-tempio/badesi">Badesi, Valledoria en de monding van de rivier de Coghinas. Honden en eigenaars kunnen hier vrij liggen of tijdens het vakantieseizoen tegen een kleine vergoeding parasols en ligstoelen lenen. Een zoetwaterdouche voor twee- en viervoeters maakt het serviceaanbod perfect.

Lu Postu aan de Golf van Arzachena

Het strand van Lu Postu ligt aan de Golf van Arzachena. De baai is niet een van de mooiste stranden van de regio, waar juist de Costa Smeralda bekend om staat, maar ook in het hoogseizoen kunnen honden en eigenaren hier ongestoord zonnen. De baai grenst aan de heldere delta van de Riu di San Giovanni.

Hondenstrand Le Saline (Olbia)

Het witte strand, dat grenst aan de oude zoutmoerassen van Olbia , is een populair hondenstrand voor vakantiegangers en bewoners. Parkeren is slechts op een paar meter van de zee en ook viervoeters zijn welkom bij de strandbar.

Oasi di Bidderosa

Ten noorden van Orosei ligt het adembenemend mooie beschermde gebied Parco Oasi di Bidderosa met vijf beeldschone baaien die allemaal het hele jaar door vrij toegankelijk zijn voor viervoeters . De toegang tot het natuurpark is echter beperkt. Als alle stoelen weg zijn, zijn er geen toegangsbeperkingen voor twee- tot viervoetige voetgangers en fietsers.

Budoni - Fido Beach

Een van de mooiste honden-en-baasparadijzen op het eiland is het hondenstrand van Budoni. Al van een afstand als "Fido Beach" geschilderd. Kristalhelder water, sneeuwwit zand, wat wil je nog meer? Het voor honden gereserveerde zwarte strand is niet groot, maar ligt aan een stuk kust waar bijna niemand is, vooral in het hoogseizoen! De oprit is echter een beetje spannend.

Bari Sardo Bau Beach

De oostkust van Sardinië tussen Santa Maria Navarrese en Tertenia is een perfecte hondenregio! Aan de kust van Ogliastra heb je veel ruimte met je viervoeter en zijn de stranden eindeloos en zelden druk. In Bari Sardo is er een "Bau-strand" voor vakantiegasten met vier poten.

Maimoni Dog beach

Op de brede, vlakke duinen groeien distels, zeemosterd, bloemschermen met weerhaken, strandviltbloemen en strandlelies. Om de strandvegetatie te beschermen, betreed je het strand alleen via de houten opritten! Het strand van Mai Moni is geen geheime tip op het schiereiland Sinis van Oristano, vooral in de zomer is het hier veel minder druk dan op de bekende naburige stranden Is Arutas en Mari Ermi.
Hotel Le Dune - Piscinas di Ingurtosu

Dune di Piscinas

De duinen van Piscinas zijn oneindig wijd, zodat vakantiegangers van alle niveaus hier vakantie kunnen vieren. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor viervoeters! In het woestijnparadijs kan het echter midden in de zomer ondraaglijk heet worden.

Fontanamare (Iglesias - Gonnesa)

Op het eindeloos lange zandstrand van Fontanamare, het huisstrand van Iglesias, is er een kleine zanderige baai aan de noordkant, die jaar na jaar exclusief is gereserveerd voor zwemmers met vierbenige metgezellen. In de zomer zorgt een lokale hondentrainer er ook voor dat ruziënde pelsneuzen elkaar niet in de weg zitten.

Poetto (Cagliari)

Stadsvakantie op het strand? Dat kun je echt op Sardinië doen! Bovendien heeft de metropool Cagliari op Sardinië een groot stuk strand waar vier- en tweebenige vrienden het hele jaar door ravotten. Aangename sfeer, hondvriendelijke strandbar, zoetwaterdouche bij de toegang tot het strand.
Timo

Plan samen met mij jouw vakantie met hond op Sardinië!

Wat is de juiste accommodatie, het beste strand, wat is de juiste accommodatie voor hond en baasje(s)? Vraag het ons - We weten waar dat wandelgeluk wacht op je.

De beste stranden voor hond en baas op Sardinië

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK