Beleef uniek Sardinië

Sardinië met de hond - Hondvriendelijke accommodaties en hondenstranden op Sardinië

Tijdens een vakantie aan zee op Sardinië mag de beste vriend van de mens natuurlijk niet ontbreken. Op Sardinië zijn honden van april tot eind oktober welkom de op officiële hondenstranden. In het laagseizoen worden honden over het algemeen getolereerd op andere stranden. Het is het beste om je wel terug te trekken naar de minder bezochte strandgedeelten. Dit zorgt uiteindelijk voor minder stress voor de hond en ook voor het baasje. Een riem en poepzakje bij de hand is overal een must!
Overigens: vanaf 20.00 uur zijn er standaard geen beperkingen meer voor viervoeters langs de kust. In September geldt deze regel al vanaf 19:00 uur en in oktober kun je al vanaf 18.00 uur een wandeling langs het strand maken met je hond.

Midden in de zomer is het sowieso veel te warm voor veel honden aan zee. De beste reistijd voor vakanties op Sardinië met een hondis het laagseizoen. In de maanden april en mei, evenals september en oktober tot november zijn de temperaturen zeer aangenaam. Je kunt dan heerlijk wandelen en spetteren in zee - zo genieten honden en hun baasjes echt van het eiland. De wintermaanden zijn ook ideaal voor strandwandelingen!

Hier hebben we een overzicht samengesteld van de beste hondenstranden van het eiland

Of het nu gaat om een ​​gratis hondenstrand, badstrand (Lido) voor hond en baasje of een rotskust: de riem moet altijd bij de hand zijn, want niet alle zwemmers zijn blij met viervoeters op de handdoek. Zorg daarnaast altijd voor voldoende schaduw en vers water voor je trouwe viervoeter! Hondenpoep moet uiteraard standaard worden opgeruimd.

Baia delle Mimose - Badesi

Baia delle Mimose is een natuurlijk duinparadijs tussen Badesi, Valledoria en de monding van de rivier de Coghinas. Honden en eigenaars kunnen hier vrij liggen of tijdens het vakantieseizoen tegen een kleine vergoeding parasols en ligstoelen lenen. Een zoetwaterdouche voor twee- en viervoeters maakt het serviceaanbod perfect.

Lu Postu aan de Golf van Arzachena

Het strand van Lu Postu ligt aan de Golf van Arzachena. De baai is niet een van de mooiste stranden van de regio, waar juist de Costa Smeralda bekend om staat, maar ook in het hoogseizoen kunnen honden en eigenaren hier ongestoord zonnen. De baai grenst aan de heldere delta van de Riu di San Giovanni.

Hondenstrand Le Saline (Olbia)

Het witte strand, dat grenst aan de oude zoutmoerassen van Olbia , is een populair hondenstrand voor vakantiegangers en bewoners. Parkeren is slechts op een paar meter van de zee en ook viervoeters zijn welkom bij de strandbar.

Cala Razza di Giunco (Costa Smeralda)

Het strand van Cala Razza di Juncu, ook wel Razza di Giunco ​​genoemd, is een sneeuwwit strandparadijs aan de Costa Smeralda, die wordt omlijst door hoog riet. Geweldig, ondiep, kristalhelder water en misschien wel het mooiste hondenstrand van Sardinië. Snorkelliefhebbers komen ook aan hun trekken in het rots paradijs aan de rand van het strand!

Oasi di Bidderosa

Ten noorden van Orosei ligt het adembenemend mooie beschermde gebied Parco Oasi di Bidderosa met vijf beeldschone baaien die allemaal het hele jaar door vrij toegankelijk zijn voor viervoeters . De toegang tot het natuurpark is echter beperkt. Als alle plaatsen op het strand bezet zijn mag je nog wel wandelen of fietsen door het park, ook met de hond.

Budoni - Fido Beach

Een van de mooiste honden-en-baasparadijzen op het eiland is het hondenstrand van Budoni. Het strand wordt als "Fido Beach" aangegeven. Kristalhelder water, sneeuwwit zand, wat wil je nog meer? Het voor honden gereserveerde strand is niet groot, maar ligt aan een stuk kust waar bijna niemand is, ook niet tijdens het hoogseizoen!

Bari Sardo Bau Beach

De oostkust van Sardinië tussen Santa Maria Navarrese en Tertenia is een perfecte hondenregio! Aan de kust van de Ogliastra vind je veel ruimte om te wandelen met je viervoeter en de stranden zijn eindeloos lang en zelden druk. In Bari Sardo is een "Bau-strand" voor viervoeters.

Maimoni Dog beach

Op de brede, vlakke duinen groeien distels, zeemosterd, bloemschermen met weerhaken, strandviltbloemen en strandlelies. Om de strandvegetatie te beschermen, betreed je het strand alleen via de houten opritten! Het strand van Mai Moni is geen geheime tip op het schiereiland Sinis van Oristano, vooral in de zomer is het hier veel minder druk dan op de bekende naburige stranden Is Arutas en Mari Ermi.
Hotel Le Dune - Piscinas di Ingurtosu

Dune di Piscinas

De duinen van Piscinas zijn oneindig waardoor iedere vakantieganger hier vakantie kan vieren. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor viervoeters! In het woestijnparadijs kan het echter midden in de zomer wel ondraaglijk heet worden.

Fontanamare (Iglesias - Gonnesa)

Het eindeloos lange zandstrand van Fontanamare, het huisstrand van Iglesias, is er een kleine zand baai aan de noordkant, die jaar na jaar exclusief gereserveerd is voor gasten in gezelschap van een hond. In de zomer zorgt een lokale hondentrainer er ter plaatse voor dat er geen ruzie onder de honden gemaakt wordt.

Poetto (Cagliari)

Stadsvakantie op het strand? Dat kun je op Sardinië beleven! Bovendien heeft de metropool Cagliari op Sardinië een groot stuk strand waar viervoeters het hele jaar door kunnen ravotten. Aangename sfeer, hondvriendelijke strandbar, zoetwaterdouche bij de toegang naar het strand.
Timo

Plan samen met mij jouw vakantie met hond op Sardinië!

Wat is de juiste accommodatie het beste strand voor hond en baasje(s)? Vraag het ons - We weten precies waar je op het eiland moet zijn!

Timo
Sardinia4all

Hondvriendelijke stranden op Sardinië

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK