Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Motorrijden langs de Middellandse Zee
Onze tips voor een perfecte motorvakantie op Sardinië

Sardinië is een waar paradijs voor motorrijders. Mooie lange kustroutes, kronkelige en verlaten bergwegen, maar ook makkelijke doorgaande wegen zorgen voor eindeloos toer-plezier op eigen niveau op het twee na grootste eiland aan de Middellandse zee. Staat Sardinië avontuurlijk ontdekken ook op jouw bucketlist en ben jij een liefhebber van motorrijden? Dan is het nu de uitgelezen kans voor jou!

Na een dag vol belevenissen op de weg vormt een verblijf in een strandhotel een ideale uitrust-locatie om aansluitend de volgende fase van jouw tour te plannen. Maar ook een overnachting in de bergen of één van de authentieke boerderijen bieden sociale hoogtepunten tijdens iedere motorreis. Wij geven je graag tips over de beste motorhotels, routesuggesties en tips voor jouw reisplanning.

Wat is de beste tijd om Sardinië op de motor te verkennen?

Je kunt grofweg van Pasen tot oktober een vakantie naar Sardinië plannen. Het motorseizoen op het eiland is vanwege de aangename temperaturen zonder meer het het voor- en najaar. Dan tref je zelfs in de toeristische gebieden als de Costa Smeralda, de bochtige gebieden van de Strada Statale 125 - Orientale Sarda en aan de Costa del Sud weinig verkeer. Wie in het hoogseizoen reist kan in de eenzame bergen van de Supramonte - het centrale deel van Sardinië - verlaten bergpassen beklimmen, omdat de Sarden in deze tijd zelf graag aan zee verblijven.
Maar ook de wintermaanden op het eiland zijn bij enduro-fans bijzonder geliefd. Onverharde wegen, spannende bospaden, wegen met diepen geulen en een altijd groene natuur zorgen voor nodige rijplezier in een fantastisch landschap.

Op twee wielen naar Sardinië

Echte motorfiets-fans willen natuurlijk zelf op twee banden naar het eiland rijden, zeker omdat huurfietsen relatief duur en zeldzaam zijn en niet altijd goed onderhouden worden op Sardinië. Alleen de reis op het het vasteland naar de havens Genua of Livorno is al een roadtrip op zich. Fantastische gebieden om doorheen te reizen zijn bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen, waar je prachtig cruisen kan buiten de snelwegen om. Ideaal voor reizigers uit Nederland en Noord-en West-Duitsland als de bewoners van Palts, Zwaben, en Baden. De Brenner door Oostenrijk is daarentegen minder sprankelend, maar wel de snelste weg als je vanuit midden Duitsland of Beieren afreist.
Als je een minibus of bestelwagen hebt voor de bagage en transport van de motorfietsen, dan kun je het beste je overtochten bij een goede reisaanbieder boeken. Veelal wordt het vervoer gezien als speciaal voertuig, waar een verandering van nummerplaat nodig is. Elke rederij heeft haar eigen regels als het gaan om afmetingen van het voertuig. Contacteer daarom iemand met ervaring in de overtochten.

Wij helpen je graag met het reserveren van een overtocht!

Met goede een voorbereiding kan jouw motorvakantie op Sardinië niet meer stuk!

Vanzelfsprekend geldt in Italië helmplicht, mobiele telefoon zonder handsfree-functie is taboe en ligt de alcohollimiet op 0,5 promille. Op snelwegen geldt een snelheidslimiet van 90 km per uur en binnen de bebouwde kom van 50 km per uur. Slechts op een aantal snelwegen mag 110 km. per uur gereden worden, maar dat betekent niet automatisch dat deze wegen in perfecte high-speedconditie zijn.

• Remmen, banden, ketting en bagagedragers zijn onderhevig aan speciale belastingen. Daarom kun je beter voor vertrek deze items nog eens grondig controleren. Motorgarages zijn met name in de dunbevolkte berggebieden schaars. Daarnaast zijn medewerkers van Sardijnse garages nog echte kunstenaars die veelal handwerk verrichten.

• Voor de veiligheid van de motoren op de veerboot is de bemanning verantwoordelijk om de fietsen met speciale banden en armaturen aan de wanden en op de vloer vast te zetten. Een waakzaam oog kan geen kwaad, wellicht verstandig om ter bescherming tegen schuren een paar handdoeken onder deze banden te leggen.

• Voor de afvaart heb je nog tijd om de nodige spullen voor aan boord in een tas of rugzak op te slaan. Tijdens de overtocht is de garage van de veerboot niet toegankelijk.

• Zorg voor een volle tank, ofwel rijd niet leeg weg! Tankstations zijn niet massaal aanwezig en hebben de nodige valkuilen. Bij Sardijnse tankstations kun je niet altijd terecht met buitenlandse creditcards of betaalpassen en bemande stations hebben middagpauze van 13.00 tot 16.00 - een belangrijk detail voor de reis begint!

• De ruwe oppervlakken op de Sardijnse wegen zorgen voor een perfecte grip, maar ook voor hoge slijtage - dus rijd met voldoende profiel! Scherpe stenen op de wegen kom je geregeld tegen. Een banden-reparatieset bij je hebben is geen overbodige luxe.


... stap op de veerboot!

Je zult het bijna niet geloven, maar ook voor motorrijders is er niet onbeperkt plaats tijdens de overtochten. Sommige ferry maatschappijen hebben voor tweewielers een beperkte beschikbaarheid en de plaatsen voor een motor aan boord zijn daarom vaak snel uitverkocht. Dit geldt vooral in populaire maanden als mei, juni, september en oktober. Groepen motorrijders kunnen beter de hulp van een expert inschakelen bij het adviseren en boeken van overtocht van hun groep. Zo is de groep verzekerd van een plek aan boord voor alle motoren tijdens dezelfde afvaart. We kunnen uiteraard ook accommodatie aan boord reserveren om zo je overtocht zo comfortabel mogelijk te maken.

Vraag ons om een vrijblijvende offerte voor de overtocht.

De meest uitdagende bochten op het eiland

Op de rustige wegen van de zuidelijke streek van de Barbagia, zoals vanaf Mandas naar Lunasei kun je volop bochten rijden. Enige rijvaardigheid is wel vereist voor de bergpassen van Gennargentu, in de omgeving van
Fonni, Aritzo, Meana, Sardo en Seui. In het voorjaar kunnen de wegen in dit gebergte schade hebben opgelopen als gevolg van de strenge wintermaanden. De bochten glooien door het landschap van de bergen naar de kustlijn van Alghero naar Bosa. Deze route kun je combineren met de bergroute via Vilanova Monteleone om er een mooi geheel van te maken. Een klassieker onder de motorrijders is de Orientale Sarda, de nationale weg in het oosten van het eiland. Vooral het gedeelte tussen Baunei en Dorgali is leuk om met de motor te rijden. In het zuiden wordt de hoofdstad Cagliari met vele tunnels verbonden met Villasimius en Costa Rei . In het achterland is de oude bergweg naar Burcei en het gebergte van de Sette Fratelli een must voor motorrijders, heerlijk rustig en veel bochtenwerk. Een droom voor iedere motorrijder is de Gallurastreek, helemaal in het noordoosten van het eiland. Rond om Tempio Pausania tot aan Berchidda, Buddusò en Bitti vind je prachtige wegen om te rijden en onderweg te genieten van het ruige landschap.

Motor

Plan je motorvakantie!

Na een lange en mooie dag motorrijden is het fijn om aan te komen bij een goed onderkomen. Je accommodaties vooraf plannen en boeken maakt dat je overdag zorgeloos kunt rondtoeren over het mooie Sardinië. Wat je wensen voor een overnachting ook zijn wij kunnen dit voor je reserveren. Of dit nu een agriturismo of kleinschalig hotel is waarbij je je motor kunt parkeren, we geven je graag een goed advies. Ga je met een groep motorrijders op vakantie dan is een villa of vakantiehuis ook ideaal, vraag om ons de mogelijkheden!

Onze tip voor een 10-daagse motorvakantie op Sardinië

Off-road wereld van Sardinië

Het gebergte van Sardinië biedt veel rijplezier voor motorrijders. Prachtig landschap met mooi bochtenwerk en zo nu een dan steekt er een kudde schapen of geiten de weg over. Wij noemen dat de Sardijnse file! Rond Orgosolo, Oliena en Cala Gonone rijd je over eenzame maar mooie bergwegen. Off the road fans raden we aan in de omgeving van Padru, San Teodoro en zelfs bij de Costa Smeralda te gaan toeren. Verder vind je ook mooie wegen door de bergen en de bossen van Sulcis-Iglesiente en het gebergte van de Sette Fratelli en van Capoterra in het zuiden van het eiland.
Timo

Plan je motorreis op Sardinië met Sardinia4all!

Wat is de beste optie voor je motorvakantie, het beste strand voor onderweg, de perfecte plaats om te verblijven waar je ook je motor kunt parkeren? Vraag het ons - wij weten waar je het beste met je motor terecht kunt op het mooie Sardinië!

Timo
Sardinia4all

Biker- und Motorradurlaub Sardinien

Motorvakantie op Sardinië

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!