Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Surf, Kite en Windsurf: De beste surf spots in Sardinië

De perfecte golf op Sardinië! Op het Italiaanse droomeiland komen windsurfers, kitesurfers en surfers op talloze plekken op het eiland aan hun trekken - en niet alleen in de zomer, maar - vooral surfers - ook in de wintermaanden. Als er geen wind is, kun je natuurlijk nog steeds op het bord stappen - bijvoorbeeld voor SUP (Stand Up Paddling) - in o.a. Cagliari, Orosei en Porto Torres kun je dit prima doen.

Surfer's Paradise Sardinië

Op Sardinië staat altijd de perfecte wind in de zeilen. De meest opvallende eilandwind komt uit het noordwesten, deze wordt de mistral genoemd. De Libeccio en de Scirocco, een hete wind die uit Afrika komt, waait uit het zuiden en zuidwesten. De Ponente komende vanuit het westen zorgt voor een vrij uitzicht. Levante, Greco en Tramontana laten de harten van surfers aan de oostkust sneller kloppen.

Porto Pollo - Palau

Er is geen betere plek! De toplocatie van Sardinië voor surfers en kiters is in het uiterste noorden van het eiland, ongeveer 5 km ten westen van Palau. Perfect: strandtentjes aan het eindeloos brede, lichte en fijne zandstrand dat ook wel Porto Puddu wordt genoemd.
De spot biedt vlak water, goede windcondities en surf- en kitesurf scholen. Je kunt in twee baaien surfen, de ene altijd met golven en de andere zonder golven. Afhankelijk van de windrichting is de ene baai perfect om te surfen, de andere om te kiten.

La Marinedda, Isola Rossa

Het strand ten oosten van Isola Rossa biedt veel servicefaciliteiten en wordt geweldig goed bezocht in de zomer. Als kitesurfplek is het strand vooral in de winter een aanrader. Omdat de baai naar het strand toe relatief smal is, hebben surfers hier vooral in het voorjaar vooral hun plezier!

Vignola, Trinità d'Agultu

Het oneindige brede roodbruine Spiaggia di Vignola Mare (ook wel La Rena Bedda genoemd) ligt aan de voet van de ruige Punta di Li Francesi. Het soms kiezelige, soms zanderige, vlakke strand strekt zich uit over enkele kilometers tot aan de kustplaats Vignola Mare. Aanbevolen als kitesurfplek, voornamelijk in de winter.

San Pietro a Mare & La Ciaccia, Valledoria

Het lange, lichte zandstrand Spiaggia San Pietro a Mare ligt achter de Spiaggia di Valledoria en is een prima surfspot met west- en noordoostwind, maar door de stroming eerder voor ervaren surfers. Aan de andere kant kun je je eerste kitesurfoefeningen doen in ondiep water, waar je de beste condities hebt om te surfen. Pas echter op voor de stroming die surfers van het strand richting Badesi trekt. Het kleine zandstrand voor het gelijknamige vakantiecomplex La Ciaccia is een geweldige plek om de plank in het water te laten.

La Pelosa, Stintino

In het beroemdste strandparadijs van Sardinië, La Pelosa, bij Stintino kan surfen ontaarden in slalom vanwege de vele zwemmers. Maar wie wil het surfen met deze dromerige achtergrond missen? Vooral een droom met noordoostenwind (Grecale)! De start is niet op het hoofdstrand, maar iets zuidelijker aan de baai van Spiaggia del Gabbiano. Met tegenwind strekt het gebied zich uit tot het eiland Piana.

Porto Ferro, Alghero

Het brede, okerkleurige, grove zandstrand van Porto Ferro bij Alghero is te bereiken via verschillende zandweggetjes, surfers en kiters moeten de hoofdoprit nemen, omdat er een strandbar en een surfclub is. De zandband, die gedeeltelijk wordt onderbroken door glanzende rode trachietrotsen, wordt omlijst door een dicht dennenbos dat zich uitstrekt tot aan het nabijgelegen Lago Baratz. Overigens: baden zonder zwemkleding wordt getolereerd in het noordelijke deel van het strand. In dit gebied kunnen ook snorkelaars , duikers en amateurvissers ook hun hart ophalen vanwege een levendige onderwaterwereld.

Sinis

Het schiereiland Sinis in de provincie Oristano is een van de minder bekende plekken op het eiland. Enerzijds is er het woestijnparadijs Is Arenas met weinig service en perfecte golven. De baai van Sa Mesa Longa laat de harten van surfers sneller kloppen, maar vanwege de rotsachtige ondiepten voor de kust is voorzichtigheid en ervaring vereist! In rustiger water rond Putzu Idu komen mensen samen om de juiste golfgleuf te oefenen . En het strand van S’Arena Scoada is zelden overvol, zodat "waterratten" en boardfans elkaar niet in de weg zitten.

Porto Botte

Porto Botte, gelegen tussen het vasteland van Sardinië en het eiland Sant'Antioco, is misschien niet een van de mooiste stranden van Sardinië, maar het is verreweg het beste kitesurfgebied van het eiland. Afhankelijk van de windkracht en -richting, vlak of golvend water, leren verschillende kitesurfscholen zelfs beginners acrobatisch surfen. Porto Botte ligt in het zuidwesten van het eiland.

Chia

Hier komt het Caribische gevoel! Het prachtige kilometerslange, lichte zandstrand in Chia is een paradijs voor zowel kleine als grote mensen evenals voor watersporters want Chia weet iedere surfplank blij te maken! Het strand van Su Giudeo is de surf spot in een uniek landschap, zeer winderig het hele jaar door. De Grecale (vanuit het noordoosten), de Levante (vanuit het oosten) en de Scirocco (vanuit het zuidoosten) brengen prachtige golven en constante wind met zich mee. Tijdens de zomermaanden (van juni tot half september) wanneer het strand erg druk is, kan kiten alleen op flinke afstand van de kust. Surfers waarderen de golven van de smalle baai van Cala Cipolla en de prachtige Spiaggia di Campana met uitzicht op de Saraceense toren Torre di Chia met een praktische toegang voor mens en materiaal.

Villasimius

Het Simius-strand is een kilometerslang strandparadijs. Ideaal voor beginners als de wind goed is. Maar een snelle blik op de kaart laat het zien: De toeristische magneet Villasimius , in het uiterste zuidoosten van van het eiland gelegen, is aan alle kanten gezegend met droomstranden, waarvan er altijd één de perfecte wind en de perfecte golf te bieden heeft.

Mar'e Flumene, Siniscola

Ten zuiden van La Caletta draait de lichtgrijze, zachte zandband Mar'e Flumene zich naar het land omzoomd met een schaduwrijk dennenbos. Daarachter zijn de vlakke lagunes van Sa Pischera en in de zijarm van de rivier de Rio di Siniscola spartelen allerlei soorten zeevogels naast vissen - en kiters en surfers, want er is zelfs in het hoogseizoen weinig te beleven op dit stuk strand. De surfschool op het terrein biedt kitesurf lessen en cursussen wakeboard en stand up paddling.

Su Tiriazu, Posada

Aan de monding van de Rio Posada ligt het prachtige strandparadijs Posada. Helder water, beige zand en veel ruimte. Su Tiriatzu is de naam van het hoofdstrand, dat goed aangegeven staat vanuit Posada en bereikbaar is via een brede toegangsweg. Op het strand zijn er verschillende strandbars en een surfschool die kite- en surfuitrusting verhuurt, evenals kajaks en stand up paddles.

La Cinta, San Teodoro

La Cinta - Dit is een droom- en feeststrand in één. La Cinta is een van de weinige stranden in het noorden van het eiland waar alle vaardigheidsniveaus kunnen zeilen, windsurfen en kitesurfen. De lichte zandband van San Teodoro is een uitstekende plek voor Mistral en Scirocco, bij Tramontana of Grecale daarentegen ideaal voor surfers. Er is ook een extra gebied voor kiters: La Fuchìtta is de naam van het strandgedeelte dat speciaal is gemarkeerd voor kiters & vrienden. Zodat je niet al je uitrusting langs het strand hoeft te sjouwen, biedt de vliegerschool tijdens het seizoen ook een materiaalpendel per boot aan.

Barisardo, Ogliastra

In de Ogliastra kun je nagenoeg ongestoord surfen en kitesurfen. Sportsparadise runt hier een watersportcentrum op een ongerept stukje strand.

Marina Maria, Olbia

Marina Maria en de oude zoutmeren (Vecchie Saline) ten zuiden van Olbia zijn een surfparadijs voor lokale bevolking en kenners. Omdat het strand niet een van de beste zwemplekken in de regio is, hebben surfers en kiters genoeg ruimte om ter plaatse te sporten!

Plan je vakantie op Sardinië met Sardinia4all!

Wat is de juiste accommodatie, het beste strand, wat is voor jou de mooiste plek? Vraag het ons - We weten waar Surf-plezier je te wachten staat.

Bianca
Sardinia4all

Surf

De beste plekken om te windsurfen, surfen en kiten op Sardinië

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!